новини

11.05.2023
Відтепер родини з дітьми, які опинились в найбільш складних умовах - зможуть отримувати кошти для оздоровлення та відпочинку
photo

9  травня Кабінет Міністрів прийняв постанову, якою запровадив механізм “гроші ходять за дитиною” при оплаті послуг з оздоровлення та відпочинку дітей, що потребують особливої соціальної уваги та підтримки. 

Механізм буде реалізовуватись у рамках експериментального проєкту, що дозволить відтестувати запропоновану механіку монетизації таких виплат. 

Відтепер родини з дітьми, які опинились в найбільш складних умовах - проживають на територіях, що були в тимчасовій окупації, знаходяться в зоні активних бойових дій, знаходяться на кордоні з російською федерацією, є малозабезпеченими та мають дітей, які належать до таких категорій, як дитина з інвалідністю (здатна до самообслуговування) або дитина із багатодітної сім’ї, зможуть отримувати кошти для оздоровлення та відпочинку. 

Батьки (особи, що їх замінюють) дітей, які відповідають вищезазначеним  критеріям, отримуватимуть сповіщення про право на отримання коштів для оплати послуг з оздоровлення та відпочинку електронним повідомленням. 

Дія проєкту розпочнеться з 1 червня. Оздоровлюватися за програмою зможуть діти 7-18 років. Отже, вже з початку літа, сім'ї, чиї діти відповідають вищезазначеним критеріям, зможуть скористатись нагодою оздоровити своїх дітей у Карпатах. 

Детальніше: https://www.msp.gov.ua/news/22813.html